Ekonomisk Historia

Ekonomi en levande historia

Under denna del kommer du finna ämnen som avhandlar den ekonomiska historian. Men inte bara det utan även förklaringar kring varför och hur den första aktien kom till och lite fakta om viktiga personer inom ekonomi och de idag ännu aktuella ekonomiska teorier som grundades för flera hundra år sedan.

Ekonomi är ett sådant där typiskt ämne som du inte riktigt säkert vet att det som sker idag är av historiskt värde imorgon. Det var ingen som till exempel vaknade upp den 3 september 1929 och tänkte att denna dag kommer att gå till historien som den största finansiella kraschen någonsin. 

I ekonomi pratar man bland annat om existensen av bubblor eller höga värderingar men det är inte förrän långt efter det att bubblan verkligen har spruckit som vi med säkerhet kan konstatera att så var fallet. Det går inte att dra ett streck och säga när vi passerar denna nivå så kommer något att ske. Vad kommer ske en ekonomisk kris eller bara en korrigering?

Därför kommer jag i flickar under denna sida fylla på med information om historiska krascher, kriser men även lite historia om den första aktien eller det första aktiebolaget. Jag kommer försöka leta världen över efter de bästa guldkornen inom ekonomi och ekonomisk historia.

 

Historiska ämnen som du just nu finner på denna sida är följande

 

De första aktierna

 Coca Cola för en nickel

 Världens första börs

Den första börsen
– Stockholms Fondbörs
– Det första myntet
– Det första svenska myntet
– Ordet börs
– Agentteorin

Ekonomi en levande historia, ständigt under förändring.

Copyright © Alla rättigheter förbehållna